Mangalitza Food Art – în spatele acestui nume stă o familie tânără din Sighișoara. Au doi copii cărora doresc să le ofere cea mai bună alimentație și cresc astfel cresc găini, rațe, oi, iepuri, vaci și porci. Cu șapte-opt ani în urmă au descoperit carnea de mangaliță. De atunci nu mai consumă altă carne de porc. Au început să crească această rasă de porci atât pentru ei cât și pentru familie și prietenii apropiați. Din 2014 au înființat Mangalitza Food Art pentru a oferi unui număr cât mai mare de români acces la aceste produse de calitate superioară.
De ce am ales Mangalița?
Beneficiile pentru sănătate sunt puternic pronunțate de mai multe caracteristici. Carnea de Mangaliță nu conține toxine, datorită faptului, că aceasta poate fi obținută prioritar în sistem extensiv.
Porcii se maturizează doar natural, în condiții libere, cu hrană naturală și pe o perioadă mai îndelungată, comparativ cu rasele crescute intensiv, pe concentrate. Mișcarea activă și mâncarea pe care o găsesc porcii în condiții naturale oferă cărnii calitățile sale deosebite. Furajele de bază sunt iarba pe timp de vară și fânul în perioada rece.
Carnea de porc Mangalița este înalt apreciată din două motive principale: este foarte delicioasă și sănătoasă. Rasa Mangalița nu este crescută la nivel industrial, ci doar în gospodăriile mici, numărul de animale rămânând considerabil redus față de alte rase. Mangalița este apreciată și pentru rezistența înaltă la factorii de mediu și la diferite boli.
Un alt motiv important este procentul mare de vitamine și acizi grași nesaturați (până la 70%), proporții, care pot fi găsite doar în uleiul de măsline, somon sau laptele matern.
Caracteristicile gustative superioare ale cărnii sunt completate de conținutul scăzut de apă, comparativ cu cea a raselor industriale. Acest factor o face solicitată pentru pregărirea șuncii, salamurilor și a altor produse din carne, ce necesită uscare.
Slănina de Mangaliță este renumită pentru consistența sa deosebită, consumatorii menționând, că aceasta poate fi practic unsă pe pâine, ca untul. În plus, este foarte sănătoasă, datorită conținutului minim de colesterol.
Carnea de Mangaliță poate fi consumată și de persoanele, care suferă de boli cardiovasculare. La fel, ea poate fi utilă și la prevenirea diabetului zaharat provocat de insulinorezistență, dar și a bolii Alzheimer.
Afișez toate cele 3 rezultateSortat după cele mai recente