fursecuri linzer cu gem
fursecuri linzer cu gem

Fursecuri Linzer

1 minute, 7 seconds Read

Ingrediente:

210g unt la temperatura camerei, 2 ouă la temperatura camerei, 130g zahăr pudră, un praf de sare, esență de vanilie, scorțisoară, coajă de la o lămâie bio, 100g migdale măcinate, 400g făină, 5g praf de copt

Umplutură:

cremă de clementine de la Sister Clementina

Mod de preparare:

  1. Mixăm zahărul cu untul pentru 5 minute, adăugăm ouale și mai amestecăm puțin.
  2. Adăugăm restul ingredientelor și mixăm doar până când toate ingredientele sunt încorporate.
  3. Împachetăm aluatul în folie alimentară și dăm la frigider pentru 3 ore sau peste noapte.
  4. Întindem aluatul cu ajutorul sucitorului, pe un blat de lucru, tapetat cu puțină faină.
  5. Întindem o foaie cu grosimea de aproximativ 4 mm.
  6. Decupăm steluțe pe care le coacem la cuptorul preîncălzit la 180C° pentru 8-10 minute.
  7. Coacem fursecurile doar până când marginile se rumenesc ușor.
  8. O parte din steluțe trebuie decupate câte o mică gaură, la mijloc.
    Eu m-am ajutat de un dui pentru poș, cu care ornez torturile.
  9. Când fursecurile s-au răcit, le umplem cu gemul preferat și presărăm zahăr pudră.
    Păstrez fursecurile într-o cutie metalică și le savurăm peste 2 zile.
    Așa ele devin fragede.

Rețetă oferită de Beatrice Taropa.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *