Ingrediente:
210g unt la temperatura camerei, 2 ouă la temperatura camerei, 130g zahăr pudră, un praf de sare, esență de vanilie, scorțisoară, coajă de la o lămâie bio, 100g migdale măcinate, 400g făină, 5g praf de copt
Umplutură:
cremă de clementine de la Sister Clementina
Mod de preparare:
- Mixăm zahărul cu untul pentru 5 minute, adăugăm ouale și mai amestecăm puțin.
- Adăugăm restul ingredientelor și mixăm doar până când toate ingredientele sunt încorporate.
- Împachetăm aluatul în folie alimentară și dăm la frigider pentru 3 ore sau peste noapte.
- Întindem aluatul cu ajutorul sucitorului, pe un blat de lucru, tapetat cu puțină faină.
- Întindem o foaie cu grosimea de aproximativ 4 mm.
- Decupăm steluțe pe care le coacem la cuptorul preîncălzit la 180C° pentru 8-10 minute.
- Coacem fursecurile doar până când marginile se rumenesc ușor.
- O parte din steluțe trebuie decupate câte o mică gaură, la mijloc.
Eu m-am ajutat de un dui pentru poș, cu care ornez torturile. - Când fursecurile s-au răcit, le umplem cu gemul preferat și presărăm zahăr pudră.
Păstrez fursecurile într-o cutie metalică și le savurăm peste 2 zile.
Așa ele devin fragede.
Rețetă oferită de Beatrice Taropa.