reteta prajitura cu mere
reteta prajitura cu mere

Plăcintă cu mere cu Bety’s Cooking Journey

1 minute, 20 seconds Read

Ingrediente:

1 kg de mere, 4 oua, 100 gr zahăr, 40 gr unt, 120 gr făină cernută, 100 ml lapte, zeamă de lămâie, un praf de sare, scortișoară

Mod de preparare:

Ai nevoie de un kilogram de mere, mai acrișoare. Aș recomanda chiar ălea luate din piată, cele mai imperfecte, ușor stafidite. De la mămăita pitită-ntr-un colt, cu mâinile crăpate de-atâta muncă.
Eu am folosit mai exact 7 mere mari.
Cureti merele de coajă și cotor și le feliezi felii cât mai subtiri.
Le pui într-un bol și pui peste ele sucul de la o jumătate de lămâie și scortișoară din plin.
Amesteci bine, cu ingredientul magic: o cană de dragoste.

Bati cu mixerul 4 ouă la temperatura camerei până își triplează volumul, cu 100gr de zahăr și un praf de sare. Căci sarea-n bucate e necesară oriunde, oricând. Chiar și-n dulce.

Topești 40gr de unt și îl lași să se răcească.
Peste amestecul de ouă, pui untul topit, 100 ml de lapte și 120gr de faină cernută prin sită.

Apoi amesteci cu mișcări de sus în jos.
Adaugi în compozitie și o mână de nuci și merele.
Amesteci cu grijă.

Dai la cuptorul preincălzit la 180°C pentru 30 de minute și după acoperi cu o hartie de copt prajitură și mai lasi încă 15-20 de minute să se odihnească, ca să-ti tihnească.
Depinde de cuptor.

Poftă bună, împreună!

Cu drag, de la Beatrice!

Rețetă oferită de Beatrice Taropa.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *